Je behandeltraject bestaat uit 3 fasen:

1. Screening

Wij nemen graag de tijd om kennis te maken en om zo reële verwachtingen te kunnen geven over wat wij kunnen betekenen. Hiervoor vragen wij een intakevragenlijst in te vullen en wordt een afspraak gemaakt voor een telefonisch screeningsgesprek. Dit gesprek duurt ca. 30 minuten en wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut of ergotherapeut. In dit gesprek bespreken wij of je klachten en behoeften aansluiten bij ons revalidatiecentrum.

2. Intakefase

De intakefase bestaat uit een indicatiegesprek bij de revalidatiearts en een intake bij een fysiotherapeut en psycholoog. Tijdens deze fase bepalen wij of de revalidatie een passende behandeling is voor de klachten. Vooraf vragen wij om een aantal gerichte
vragenlijsten in te vullen. Na de intake stellen wij op basis van de problematiek en hulpvraag een maatwerk behandelplan op. Het behandelteam en aanpak verschilt dus per persoon. Je zult binnen twee weken na de intake starten met het revalidatietraject.

3. Revalidatiefase

Het doel van deze fase is dat we de beperking(en) als gevolg van je klachten positief gaan beïnvloeden. De focus ligt niet op het bestrijden van de pijn maar op het leren omgaan met de pijnklachten. Gedurende veertien weken lang kom je twee tot drie dagdelen per week naar ons toe, waarin je samen met een team van behandelaren aan jouw doelen werkt. De begeleiding kan zich richten op het beter bewegen, grenzen (h)erkennen en beter ontspannen. Hierdoor leer je de regie terug te vinden over jouw
klachten en je leven.

De module fysieke training bestaat uit individuele begeleiding in groepsverband. Begeleiding kan zich richten op:

  • Conditie, kracht, stabiliteit en coördinatietraining
  • Testen en Meten
  • Fysieke coaching
  • Fysio-, hapto- en manuele therapie
  • Coaching op voeding
  • Sportfysiotherapie

De begeleiding in tijd

  • Gedurende het traject vindt er wekelijks fysieke begeleiding plaats, dit start met twee keer per week en gaat na loop van tijd over naar één keer per week. In sommige specifieke gevallen wordt daarvan afgeweken

Tekst aanpassen naar: Individuele begeleiding vindt plaats door middels van gesprekken met mentale begeleiders, ergotherapeuten of een diëtiste. Deze gesprekken geven inzicht in gedrag en handelen om te komen tot bewuste zelfsturing. We maken onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapie (ACT), lichaamsgerichte therapie en vormen van trauma begeleiding.

De begeleiding in tijd

  • Bij de intake bepalen we hoeveel uur begeleidingstijd er nodig is. Over het algemeen wordt iemand gezien door twee therapeuten van verschillende disciplines en wordt er totaal gemiddeld 7-12 uur ingezet.

Contact

Voor een poliklinische revalidatiebehandeling bij Revalidatiecentrum Drechtsteden / Haaglanden heb je een verwijzing van je arts nodig.

Je kunt ons direct bellen op 078 – 303 12 50(Drechtsteden) / 079 – 20 02 020(Haaglanden) of vul dit formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.